Over ons

Van 0 tot nu.

Poolmanager is in 1997 opgericht als  software bedrijf en richt zich op de ontwikkeling van flexibele personeelsplanning, communicatie en urenregistratie. 

Casper Verwiel en Rob Wijngaard gingen in 1994 voor hun eigen uitzendbureau op zoek gingen naar een tool om hun flexibele personeelsplanning en urenregistratie te optimaliseren. Zij vonden uitsluitend roostertools met vaste diensten, werktijden en locaties. Dit paste niet bij het flexibele werkproces en personele inzet van hun bedrijf bij verschillende evenement locaties en cateraars. Vandaag hadden zij misschien 30 man aan het werk op verschillende locaties en werktijden, terwijl ze morgen misschien wel 200 medewerkers met verschillende competenties en eigenschappen aan het werk hadden. Hierdoor besloten zij een eigen tool te ontwikkelen genaamd Poolmanager, die het werk van de planners zou kunnen verlichten.

Ze wisten hoe belangrijk het was om iedereen op tijd en goed te informeren en dat een wijziging meer een gewoonte was dan een uitzondering. Daarom was het meteen al duidelijk dat Poolmanager zou worden ontwikkeld op basis van Communicatie en transparantie tussen alle betrokkenen. Naast de werknemers en de planners werden ook de opdrachtgevers en personeelsleveranciers hierin erkend. In die tijd was dit een ware revolutie want je liet toch niet “je opdrachtgever in je keuken kijken”.

Poolmanager bleek in de praktijk uitermate succesvol en al snel kwamen verschillende opdrachtgevers en zelfs grote concurrerende uitzendbureaus met de vraag of ze hier ook geen gebruik van konden maken.

in 1997 werd besloten een nieuw en onafhankelijk softwarebedrijf op te richten, gericht op de ontwikkeling van flexibele planningssoftware, tijdregistratie en beheer van arbeid bij wisselende activiteiten.

In eerste instantie werd Poolmanager voornamelijk ingezet bij uitzendbureaus en evenementenlocaties, maar al snel volgde verschillende cateraars, theaters, beveiligingsbedrijven, distributiecentras  en thuiszorgorganisaties.

Overal waar men te maken had met een zogenaamde “pool” van medewerkers die op basis van verschillende competenties en eigenschappen werden ingezet bij verschillende locaties, werktijden en diensten, bleek er behoefte te zijn aan Poolmanager.

Inmiddels bestaat ons bedrijf al meer dan 20 jaar en hebben we meer dan 1 miljoen actieve gebruikers van Poolmanager. De afdeling ontwikkeling van Poolmanager staat nooit stil en probeert altijd de nieuwste functionaliteiten en ontwikkelingen te gebruiken.

Deze functionaliteiten worden uiteraard eerst grondig getest bij een aantal betrokken partnerbedrijven, alvorens dit wordt uitgerold bij de overige gebruikers.

Poolmanager heeft zich doorontwikkeld tot een compleet Workforce Management Platform waarmee wij organisaties helpen verder te groeien, een kwalitatief en betrokken werknemerspool op te bouwen en meer grip te krijgen op de interne en externe personeelskosten.


Met een compleet palet aan innovatieve e-HRM tools op het gebied van Personeelsplanning en tijdregistratie, Recruitment en Werving, Opleiding en Engagement onderscheidt Poolmanager zicht van veel andere planningsystemen.


Organisaties krijgen meer inzicht in hun werkprocessen en kwaliteit van de personele inzet en kunnen met Poolmanager ruim 40-60% besparen op hun planning- en tijdregistratie processen.


Ons missie;  MET POOLMANAGER HOUD JE TIJD OVER!