Het software pakket Poolmanager is in 1994 ontwikkeld, uitsluitend voor het eigen gebruik van personeelsprojectbureau Verwiel en Wijngaard.

 

Verwiel & Wijngaard Personeelsprojecten is sinds 1992 actief op het gebied van de invulling van grootschalige personeelsprojecten. Zij hebben een eigen pool met zo'n 600 medewerkers die ingezet worden bij een vijftgtal opdrachtgevers.
 
De uitgangspunten van Verwiel en Wijngaard bij het invullen van personeelsprojecten zijn het waarborgen van continuïteit voor de opdrachtgevers, het leveren van kwalitatief goede diensten en het creëren van een inspirerende werkomgeving en -sfeer voor onze medewerkers.
 
Het beheren en plannen van een grote pool medewerkers vereist veel informatie die op een gestructureerde manier aangewend moet worden. Dat geldt niet alleen voor de gegevens van medewerkers, maar ook voor de beschikbare data over opdrachtgevers en opdrachten.
 
Diverse opdrachtgevers van Verwiel en Wijngaard waren zeer te spreken over het personeelsplanning pakket Poolmanager en zij wilden hier graag ook zelf gebruik van kunnen maken.
 
In 1997 is daarom besloten van Poolmanager een professionele versie te ontwikkelen en dit pakket op de markt te brengen. Met dit softwarepakket is het mogelijk benodigde informatie te integreren, om zo tot een optimale planning te komen.
 
Met Poolmanager kunt u een grote pool medewerkers beheren, sturen en plannen op steeds wisselende opdrachten van verschillende opdrachtgevers en reeds gewerkte uren en vergoedingen registreren.
 
Op 18 september 2003 werd tijdens de Vakbeurs Salarisverwerking en Personeelsinformatie, Poolmanager verkozen tot winnaar van de Personeelsinformatie Innovatieprijs. Deze prijs, een initiatief van Reed Business Information en Vroom Consultancy, werd toegekend aan het Poolmanager-pakket van Verwiel & Wijngaard, de software voor flexibele planning, tijdregistratie en beheer van arbeid bij wisselende activiteiten.
 
Waar Poolmanager in het begin nog voornamelijk werd ingezet in de uitzendbranche, grote evenementenlocaties en catering, groeit het sinds 2005 snel door binnen diverse andere branches.
 
Poolmanager is momenteel een van de snelst groeiende  en innoverende bedrijven op het gebied van personeelsplanning voor de thuiszorg, theaters, grote distributiecentra, industriële planningen, beveiliging en facilitaire dienstverlening.
 
U kunt ons aantreffen op diverse beursen en evenementen en wij organiseren zelf ook verschillende evenementen voor onze klanten en prospects.